You are here

CINE: Centrul de Excelență în Industria Ușoară (CEIU) din Chișinău în parteneriat cu Rețeaua Tinerilor Educatori de la Egal la Egal "Y-PEER Moldova", cu sprijinul UNFPA. 

CE: Lecție publică pentru elevi și părinți despre modul de viață sănătos în anii adolescenței și prevenirea riscurilor de comportament. În felul acesta reluăm campania "Educația pentru sănătate - dreptul meu, alegerea mea",  inițiată în primăvara anului curent, prin care elevii unor instituții de învățământ profesional-tehnic sunt informați despre sănătatea lor, inclusiv cea reproductivă și mintală, despre deciziile corecte, prevenirea violenței, abuzurilor și sarcinilor nedorite, pentru a fi mai bine pregătiți pentru viitorul loc de muncă.

CÂND: Luni, 3 septembrie, ora 12.00

DE CE: UNFPA Moldova susține educația pentru sănătate de calitate, atât în școlile generale cât și profesionale, pentru a ajuta adolescenții și tinerii să se dezvolte la potențialul maxim. Mai ales atunci când părinții sunt plecați peste hotare sau tinerii sunt departe de familie, rolul școlii este extrem de important pentru a oferi cunoștințe și abilități care să-i ajute în viață. 

Campania "Educația pentru sănătate - dreptul meu, alegerea mea" include și alte activități de informare și sensibilizare la nivel local, discuții publice despre educația pentru sănătate cu părinții, profesorii, liderii comunitari, teatru social prezentat de elevi, acțiuni de promovare a unui comportament sigur printre adolescenți, organizate în școli și comunități.

Campania este parte a proiectului „Promovarea educației pentru sănătatea tinerilor”, realizat de UNFPA Moldova, cu sprijinul Ambasadei Olandei la București, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării, A.O. Parteneriate pentru Fiecare Copil, Rețeaua Tinerilor  Educatori de la Egal la Egal Y-PEER Moldova și Centrul Educațional PRO DIDACTICA. Activitățile au loc în 22 de localități din 5 raioane: Chișinău, Cahul, Rezina, Fălești, Orhei.