Video

20/07/2018

Suc de lămâie, ceai, sport sau alăptare? Cu siguranță că toate au multe beneficii pentru sănătatea noastră. Nu și atunci când sunt utilizate pentru prevenirea unei sarcini. Medicii spun că astfel de mijloace de contracepție inspirate „din popor” se mai întâlnesc și astăzi, dar sunt ineficiente, iar unele chiar periculoase pentru sănătatea reproductivă. De Ziua Mondială a Populației, UNFPA Moldova a discutat cu mai mulți tineri, femei și bărbați, despre metodele de contracepție cunoscute de moldoveni și eficiența acestora. 

 

19/07/2018

Mai mult de 400 de elevi de la Centrul de Excelență în Industria Ușoară din Chișinău, majoritatea fete, au participat la inițiativa Fetele își croiesc un viitor sănătos, prin care au fost informate despre modul sănătos de viață, prevenirea riscurilor în adolescență, a abuzurilor și sarcinilor nedorite, iar în schimb au produs un set de materiale promoționale pentru promovarea educației pentru sănătate în rândul semenilor.

14/06/2018
More than 400 students from this vocational school, mostly girls, participated in the „Girls tailor their healthy future” initiative, being informed by Y-PEER volunteers about healthy lifestyles, prevention of adolescence risks, abuses and unwanted pregnancies. In turn, the girls proved their talent and creativity by submitting slogans and designs for UNFPA promotional materials to be used in further awareness raising and advocacy activities for health education promotion.
28/01/2018

Spotul video cu mesajul "Cancerul de col uterin poate fi prevenit" a fost realizat ca parte a Săptămânii de prevenire a cancerului de col uterin 2018, având scopul de a informa și a îndemna femeile cu vârsta de 25-61 de ani să efectueze testul de screening al colului uterin o dată la 3 ani și, astfel, să prevină cancerul de col uterin.

30/10/2017

Istoria de succes a Otiliei în prevenirea cancerului de col uterin.

17/10/2017

Acest filmuleț prezintă vocea femeilor cu dizabilităţi din Republica Moldova privind drepturile reproductive.

25/09/2017

Vladimir și Irina Dodon formează un cuplu discordant, adică unul dintre soți are HIV. Aceștia au un băiat sănătos și planifică cel de-al doi-lea copil.

23/01/2017

Cancerul de col uterin poate fi prevenit. Cu toate astea, în Republica Moldova, 3 persoane decedează săptămânal din cauza acestei maladii. Care sunt metodele de prevenire a cancerului de col uterin?

23/01/2017

Cervical cancer can be prevented. However, in Moldova, 3 women die every week from this disease. In order to prevent cancer, experts recommend women aged 25-61 to have a cervical screening every three years.

19/12/2016

Timp de un semestrul, începând cu luna septembrie și până în decembrie 2016, trainerii Y-PEER Moldova au pilotat cursul de educație sexuală în clasele a 8-a și a 9-a în Gimnaziul din satul Vânători, r-nul Nisporeni și Liceul ”Spiru Haret” din Chișinău. Această inițiativă a avut ca scop asigurarea accesului sistematic și structurat la informație veridică și adaptată vârstei și necesității tinerilor.

Pages