You are here

CINE: Comisia parlamentară protecție socială, sănătate și familie în parteneriat cu Agenția ONU pentru drepturile și sănătatea reproductivă (UNFPA)

CE: Audieri publice despre „Cum răspundem provocărilor demografice ale țării?”

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, Sala Europei

CÂND: 28 martie, ora. 13.00

PARTICIPANȚI:

  • Valentina BULIGA, Șefa comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie
  • Natalia PLUGARU, Reprezentantă-adjunctă, UNFPA Moldova
  • Svetlana Cebotari, Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale
  • Reprezentanți ai Guvernului, Parlamentului, experți în politici demografice.

DE CE: Republica Moldova se confruntă cu declinul numărului populației, situându-se în Top 3 țări din lume care înregistrează acest fenomen. Printre cauzele de bază sunt emigrarea, în special a tinerilor și persoanelor de vârstă reproductivă, fertilitatea scăzută, speranța de viață joasă și îmbătrânirea populației.

Țara noastră nu este unica care se confruntă cu aceste procese demografice. Țările care au trecut prin procese similare au demonstrat cum pot utiliza schimbările demografice drept oportunitate pentru creșterea economică și dezvoltarea umană, investind în capitalul uman.

În cadrul audierilor publice va fi examinat progresul în realizarea Programului național strategic în domeniul securității demografice a Republicii Moldova (2011-2025) și măsurile de politici care ar trebui accelerate pentru a transforma potențialul demografic al Republicii Moldova într-o oportunitate de dezvoltare.

 

 

DOCUMENTS